[...] lubię robić tego typu "omlety/placki" na wytrawnie. To na co ewentualnie można zwrócić uwagę, to tłuszcz użyty w celu usmażenia omleta/placka. Z tego co widzę, to jest to masło. Nie jest to szczególnie zalecany tłuszcz w celu smażenia. Wynika to z tego, że bardzo szybko ulega ono spaleniu z wytworzeniem toksycznej (działanie [...]
[...] na skosztowanie a nie jedzenie. Dzisiejsze miska: 1. mąka kokosowa( ukradłam chłopakowi ) 10g +banan +2 jaja i taki posiłek x2 bo bardzo pyszne placuszki wyszły potem kura ziemniaki i masło klarowane. Do tego dodam marchewkę ok. 200 taką z patlni na wodzie duszoną. Debitiur kupię w środę :) Sprawiedliwości na tym świecie nie ma niestety :D
[...] Tluszcze: migdały, nerkowce, włoskie, orzechy laskowe, makadamia (przy orzechach proszę uważać na ich przechowanie w domu, jak i przez producenta) , awokado, oliwa z oliwek, masło orzechowe (unikaj z orzechów prażonych i ziemnych) – oczywiście musisz wtedy sprawdzić wartości jakie mają na 100g. Masło klarowane, olej kokosowy. Co do prochu w [...]
[...] MISKA: -placki koko-jaglane, maliny, borówki -daktyle, migdały -kabanosy drobiowe -2xpieczona dynia, cebula, ziemniaki, czosnek, ciecierzyca, masło klarowane, ser dojrzewający, pasta kokosowa (to jest mój hit na sezon jesień-zima, ostatnia działkowa dynia, teraz czekam na wysyp sklepowych) [...]
Tak sobie patrzę na Twoje śniadanie i jakoś do jajek oliwa mi nie podchodzi - smakowo, no i do smażenia tez nie jest najlepsza (tu mam na myśli posiłek 3). Polecam masło klarowane do smażenia. Normalne masło (nie jakieś roślinne niewiadomo co) Ladies jadają
[...] bo jak rozumiem w pieczywie chodzi nam o IG. nie smarowac kanapek maslem, moze maslo orzechowe ze wzgledu na to ze ma wszystkie zbilansowane tluszcze i do tego bialko? masło jak najbardziej może się znaleźć w diecie,ale prawdziwe tzn. 82% tłuszczu,a nie jakieś podrabiane mixy. Orzechowe robione jest z orzechów ziemnych,a te nie są pożądanym [...]
wrzuć do michy więcej warzyw i zamien olej słonecznikowy na inny, smazysz na nim omelata rano? jeśli tak to na pewno starczy mniej niż 10g oleju i lepiej do smażenia dać albo olej kokosowy, albo masło klarowane, albo oliwę ewentualnie słonecznikowy na dobry rzepakowy wymień i też będzie ok poza tym micha lepiej dużo już wygląda :-))
No i tydzien na wyzszych weglach minal nawet nie wiem kiedy. Zaczelam bardziej pilnowac sie z bialkiem i staram sie nie przekroczyc 130g/dzien. Jest to o wiele trudniejsze niz trzymanie wegli i kaloryki. A w misce przez ostatnie dni bylo tak: Wtorek 21/02 1. Pomarancza, dwie kromki chleba zytniego razowego, 50g mozzarelli, pol awokado, pomidor i [...]
[...] nie przepadam specjalnie ;/ ponieważ ogólnie jestem słaba przez anemię i niedawno zaleczoną kandydozę, dietetyczka zaleciła mi zdrowe tłuszcze, jak kokosowy, lniany czy masło klarowane, bo podobno dodają energii. uwielbiam masło, olej kokosowy używam sporadycznie, bo nawet mnie, ogromną fankę wszystkiego co kokosowe, na dłuższą metę po [...]
[...] obawiam się że mnie "podleje" bazuje na tłuszczach nienasyconych typu olej lniany, a tylko okołotreningowo używam tłuszczy o średniej długości łańcuchach mct, olej kokosowy, masło klarowane. Ja akurat używam sporo nasyconych bo w nich też można znaleźć sporo wartości odzywczych np. żółtka jaj. Druga sprawa taka że mam taką a nie inną genetyke czy [...]